Wiener schnitzel (Vídeňský řízek)

28. 2. 2021 Od it_spravce
Podpořte recept jeho sdílením:

Wiener schnitzel (Vídeňský řízek)

Recipe by it_spravceCourse: hlavní jídloCuisine: RakouskoDifficulty: střední
Doba přípravy

30

minutes
Doba vaření

20

minutes

Klasický Wiener schnitzel z telecího masa. Přečtěte si jak řízek správně připravit a pak už jen vyberte, s kým si ho dáte. Touto pochoutkou žádného chlapa neurazíte.

Ingredience

  • telecí kýta 400g

  • mouka hladká, vejce a strouhanka na obalení

  • sůl

  • pepř

  • máslo/sádlo na smažení

Postup

  • Maso vybereme libové, čerstvé telecí, podle tuhosti buď rozklepeme nebo poboucháme dlaní. Osolíme a opepříme.
  • Obalíme v mouce, vejci a strouhance (klasický trojobal) a poté ještě jednou ve vejci a strouhance.
  • Smažíme do zlatova z obou stran 10-15 minut. Klasický Wiener schnitzel se smaží na másle, výborný je také na sádle.
  • Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou. Hodí se také bramborový salát, hranolky, braborová kaše.

Příběh

  • Tento řízek byl pro mne velkým ponaučením. Podařil se mi koupit za dobrou cenu Sirloin steak. Že bylo to maso krásné, napadlo mne udělat z něj Wiener schnitzel. Opravdu jsem do té doby netušila, že je to svíčková. Příště už to neudělám, ale pochutnali jsme si, rozplýval se. Ono to smažení na másle a telecí má něco do sebe. Nemůžu se dočkat až si zase dáme.