Vepřové maso s řapíkatým celerem, zázvorem, chilli a rýží

2. 5. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Vepřové maso s řapíkatým celerem, zázvorem, chilli a rýží

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 0,6 kg vepřové kýty nebo pečeně

  • řapíkatý celer (cca 5 ” nožiček”)

  • sušený zázvor

  • chilli

  • 1 lžíce sojové omáčky

  • solamyl

  • sůl

  • pepř

  • olej

  • lžíce cukru

  • máslo

  • 1,5 hrnku jasmínové rýže

Postup

  • Maso nakrájíme na plátky, naložíme do oleje smíchaného se solamylem, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
  • Necháme nejlépe přes noc uležet (pokud nemáte čas, nevadí, nechte alespoň chvíli).
  • Uleželé maso zprudka orestujeme na oleji, ve kterém bylo naloženo.
  • Přidáme řapíkatý celer a zalejeme vodou ( pokud máme, můžeme vývarem).
  • Přidáme chilli, zázvor a lžíci cukru.
  • Necháme vařit do změknutí masa.
  • Mezitím si dáme vařit rýži, já přidávám máslo – rýže má pak mnohem lepší chuť.