Vepřové maso s řapíkatým celerem, zázvorem, chilli a rýží
2. 5. 2022Vepřové maso s řapíkatým celerem, zázvorem, chilli a rýží
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesIngredience
0,6 kg vepřové kýty nebo pečeně
řapíkatý celer (cca 5 ” nožiček”)
sušený zázvor
chilli
1 lžíce sojové omáčky
solamyl
sůl
pepř
olej
lžíce cukru
máslo
1,5 hrnku jasmínové rýže
Postup
- Maso nakrájíme na plátky, naložíme do oleje smíchaného se solamylem, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- Necháme nejlépe přes noc uležet (pokud nemáte čas, nevadí, nechte alespoň chvíli).
- Uleželé maso zprudka orestujeme na oleji, ve kterém bylo naloženo.
- Přidáme řapíkatý celer a zalejeme vodou ( pokud máme, můžeme vývarem).
- Přidáme chilli, zázvor a lžíci cukru.
- Necháme vařit do změknutí masa.
- Mezitím si dáme vařit rýži, já přidávám máslo – rýže má pak mnohem lepší chuť.