Včera jsem dodělala sekanou jako od řezníka v domácí pekárně.
4. 5. 2022Včera jsem dodělala sekanou jako od řezníka v domácí pekárně.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesIngredience
1 – 1,5 kg mletého masa – dle velikosti pekárny
1 velká cibule
2 ks rohlíku
200 ml vody
1 lžíce sádla
1 lžička cukr
Sůl dle potřeby
65-7 stroužků česneku
1 prášek do pečiva
1 lžíce bílého jogurtu.
Možno dále přidat:
50g slaniny nakrájené na kostičky
2 natvrdo uvařené vajíčka rovněž nakrájené na kostičky.
Postup
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do vody.
- Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a propracujeme těsto.
- Pak vložíme do pekárny i s háky a zapneme program těsto. Můžeme ho ukončit po 30 minutách.
- Potom vyjmeme háky, uhladíme těsto a zapneme program pečení.
- Program bývá nastaven na jednu hodinu. Přidáme ještě 30 minut.
Příběh
- Sekaná je šťavnatá a jemná.