Včera jsem dodělala sekanou jako od řezníka v domácí pekárně.

4. 5. 2022 Od Marie Tichá
Podpořte recept jeho sdílením:

Včera jsem dodělala sekanou jako od řezníka v domácí pekárně.

Recipe by Marie Tichá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 1 – 1,5 kg mletého masa – dle velikosti pekárny

  • 1 velká cibule

  • 2 ks rohlíku

  • 200 ml vody

  • 1 lžíce sádla

  • 1 lžička cukr

  • Sůl dle potřeby

  • 65-7 stroužků česneku

  • 1 prášek do pečiva

  • 1 lžíce bílého jogurtu.

  • Možno dále přidat:

  • 50g slaniny nakrájené na kostičky

  • 2 natvrdo uvařené vajíčka rovněž nakrájené na kostičky.

Postup

  • Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do vody.
  • Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a propracujeme těsto.
  • Pak vložíme do pekárny i s háky a zapneme program těsto. Můžeme ho ukončit po 30 minutách.
  • Potom vyjmeme háky, uhladíme těsto a zapneme program pečení.
  • Program bývá nastaven na jednu hodinu. Přidáme ještě 30 minut.

Příběh

  • Sekaná je šťavnatá a jemná.