Uzená vepřová špička

17. 8. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Uzená vepřová špička

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 1kg vepřové špičky

  • 200ml vývaru

  • Česnek

  • Sůl

  • Pepř

  • Bylinky

  • Nové koření

  • Bobkový list

  • 2 cibule

  • 1 kapie

Postup

  • ývar s masem dáme vařit, přidáme koření, česnek, bylinky.
  • Asi po hodině odstavíme a necháme odstát do druhého dne.
  • Po té maso nakrájíme na větší kusy, cibuli a kapii nakrájíme na plátky a smíchame s masem.
  • áme do alobalu a udíme asi 2 hodiny.
  • Nakonec jen maso napíchneme na háčky a ještě asi hodinu udíme do zlatova.