“Rozlítaný” vepřový ptáček s rýží
23. 6. 2022“Rozlítaný” vepřový ptáček s rýží
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesPečený vepřový španělský ptáček z tlakového hence.
Ingredience
0,5kg vepřové kýty
Cibule
Klobása nebo párek
2 uvařená vejce
Kyselé okurky
Slanina
Nakládaná kapie
Žampiony
Sůl
Pepř
Hořčice
Postup
- Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
- Na dobro nakrájenou cibuli v tlakovém hrnci orestujeme na oleji, přidáme maso, sůl, pepř a hořčici.
- Jakmile se maso zatáhne přidáme všechny ostatní suroviny, které jsme si předem nakrájeli na malé kostičky.
- Ještě chvíli restujeme, můžeme zasypat troškou mouky.
- Zalijeme studenou vodou (zhruba hrnek) a zavřeme tlakový hrnec.
- Necháme dusit asi 30-40 minut.
- Hotové dochutíme dle libosti a podáváme s rýží.