Plněné taštičky mletým masem, špenát a volské oko

1. 6. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Plněné taštičky mletým masem, špenát a volské oko

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • Těsto:

  • 320g hladké mouky

  • 120ml vody

  • Lžíce oleje

  • 1 vejce

  • Sůl

  • Náplň:

  • 300g mleté vepřové plece

  • Sůl

  • Pepř

  • Česnek

  • Bylinky

  • Sojová omáčka

  • Špenát jak máte rádi a volské oko být nemusí

Postup

  • Z prosáté mouky a zbytku surovin vytvoříme těsto a necháme odstát pár hodin v lednici. 
  • Mezitím si připravíme směs masa s bylinkami, sojovou omáčkou solí a pepřem. 
  • Těsto vyválíme asi na 1-1,5cm a vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm ( použila jsem skleničku). Plníme masovou směsí, přepůlíme a okraje spojíme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem. 
  • Vaříme v osolené vodě asi 7 minut. Podáváme se špenátem a volským okem.