Pečené kuřecí s hráškem, mrkví a bramborem

19. 6. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Marinované pečené kuřecí horní stehna s hráškem, mrkví a bramborem

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 12 menších nebo 8 větších horních stehen

  • 1 mražený hrášek

  • 4 mrkve

  • 3 brambory

  • Grilovací koření na zeleninu

  • Sůl

  • Bylinky – provensálské, oregáno, bazalka, tymián

  • Marináda:

  • Olej

  • Kečup

  • Hořčice

  • Sojová omáčka

  • Chilli

Postup

  • Maso naložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc naložené, pokud nemáme čas, tak alespoň hodinu v lednici.
  • Brambory a mrkev nakrájíme na kostky, smícháme s hráškem a kořením.
  • áme do pekáče společně s masem, podlijeme vodou a pečeme přikryté pokličkou asi 40 minut na 170 stupňů.
  • Nakonec sundáme poklici a necháme maso do zlatova dojít.