Pečené kachní stehno s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem
13. 5. 2022Pečené kachní stehno s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesIngredience
4 kachní stehna
1 jablko
Kmín
Sůl
Pepř
Bramborový knedlík
Červené kysané zelí
Cibule
Cukr
Postup
- Stehna osolíme a opepříme. Nakrájíme jablka na plátky a vložíme pod kůži a do pekáče, přidáme ještě nadrobno nakrájenou cibuli. Na to položíme stehna a ještě posypeme kmínem.
- Podlijeme vodou a dáme péct zpočátku na 150 stupňů pod pokličkou cca 2-3 hodiny, aby šlo maso dobře od kosti.
- Nakonec teplotu zvýšíme na 200 stupňů, sundáme poklop a necháme kůrku opéct do zlatova. Červené zelí připravuji na cibulce, dochutím cukrem a solí. Hodně záleží na druhu zelí, někdy nedávám nic.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem.