Domácí chleba

Domácí chleba

25. 3. 2021 Od Dáša Žáčková
Podpořte recept jeho sdílením:

Domácí chleba

Recipe by Dáša Žáčková
Porce

20

krajíců cca
Doba přípravy

3

hours 
Doba pečení

45

minutes

Ingredience

  • 150g žitná mouka

  • 350g hladká mouka

  • 1 a půl lžičky soli

  • 1 lžička cukru

  • 1 balíček droždí

  • 1 balíček kvásku Dr.Oetker

  • 400ml vody

Postup

  • Všechny suché ingredience smícháme a postupně přidáme vlažnou vodu.
    Těsto důkladně uhněteme a necháme hodinu kynout.
  • Po vykynutí ještě lehce prohněteme a dáme do formy. Chleba nařízneme nožem a potřeme vodou.
  • Péct na pečícím papíře v oválné zapékací mise, je vyšší a má hezky tvar. Doba pečení 15 minut na 220°C a 30 minut na 190°C.