Kuřecí vývar se zeleninou a noky
26. 4. 2022Kuřecí vývar se zeleninou a noky
Počet porcí
4
porceDoba přípravy
15
minutesDoba vaření / pečení
2
hours30
minutesKuřecí vývar ze skeletu, křídel a petržele s mraženou zeleninou, masem a noky
Ingredience
2 skelety z kuřete
2 kuřecí křídla
1 větší petržel
mražená zelenina (dle chuti)
petrželová nať
1 vejce
krupice
olej
máslo
sůl
pepř
Postup
- Do tlakového hrnce dáme omyté skelety, křídla, petržel, část petrželové nati a sůl.
- Zalijeme studenou vodou a vaříme cca 2 hodiny ( v normálním hrnci cca 4), mezitím si na másle orestujeme zeleninu a připravíme noky z vejce, krupice, oleje a soli.
- Jakmile bude vývar hotový, scedíme a maso obereme.
- řidáme orestovanou zeleninu a lžičkou tvoříme noky. Necháme vařit asi 5 minut.
- Nakonec přidáme maso a nasekanou petrželku. Případně ještě dochutíme solí a pepřem.