Slávky na víně a česneku

26. 4. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Slávky na víně a česneku

Recipe by Lucie Tlučhořová
Počet porcí

2

porce
Doba přípravy

20

minutes
Doba vaření / pečení

10

minutes

Ingredience

  • 0,5 kg slávek

  • sklenice vývaru

  • 0,2 litru bílého suchého vína

  • 4 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • listová petrželka

  • máslo

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Slávky omyjeme, otevřené vyhodíme a ostatní necháme chvíli ve studené vodě.
  • Nakrájenou cibuli na drobno zpěníme na másle společně s česnekem (na tenké plátky), přidáme petrželku, slávky a chvíli restujeme, přidáme víno a vývar, vaříme cca 5 minut.
  • Dochutíme solí, pepřem a podáváme s opečenou bagetkou. Zavřené slávky se vyhazují.