Žemlovka z mazance s jablky a zakysanou smetanou
20. 4. 2022Žemlovka z mazance s jablky a zakysanou smetanou
Porce
4
kusyDoba přípravy
30
minutesDoba pečení
20
minutesIngredience
půl mazance
3-4 vejce
2 jablka
skořice
mléko
vanilkový cukr
rozinky
máslo
zakysaná smetana
Postup
- Rozdělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme do sněhu, žloutky smícháme s mlékem.
- Půlku nakrájeného mazance namočíme ve žloutkové směsi a do máslem vymazané formy skládáme. Potom dáme vrstvu nastrouhaných jablek smíchanou se skořicí a vanilkovým cukrem.
- Přidáme druhou půlku namočeného mazance a nahoru vyšlehaný sníh s trochou cukru.
- Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut – jakmile bude sníh růžový. Vychladlé posypeme cukrem a přidáme zakysanou smetanu.