Žemlovka z mazance s jablky a zakysanou smetanou

20. 4. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Žemlovka z mazance s jablky a zakysanou smetanou

Recipe by Lucie Tlučhořová
Porce

4

kusy
Doba přípravy

30

minutes
Doba pečení

20

minutes

Ingredience

  • půl mazance

  • 3-4 vejce

  • 2 jablka

  • skořice

  • mléko

  • vanilkový cukr

  • rozinky

  • máslo

  • zakysaná smetana

Postup

  • Rozdělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme do sněhu, žloutky smícháme s mlékem.
  • Půlku nakrájeného mazance namočíme ve žloutkové směsi a do máslem vymazané formy skládáme. Potom dáme vrstvu nastrouhaných jablek smíchanou se skořicí a vanilkovým cukrem.
  • Přidáme druhou půlku namočeného mazance a nahoru vyšlehaný sníh s trochou cukru.
  • Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut – jakmile bude sníh růžový. Vychladlé posypeme cukrem a přidáme zakysanou smetanu.