Třešňová marmeláda se skořicí mátou a jablkem

18. 6. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Třešňová marmeláda se skořicí mátou a jablkem

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 1kg vypeckovaných třešní

  • 1 velké nebo 2 menší jablka

  • 1kg cukru

  • 1 litr vody

  • 1 pektogel

  • 1 lžíce kyseliny citrónové

  • Čerstvá máta

  • 2 celé skořice

Postup

  • Umyté, pokrájené a vypeckované třešně zalijeme vodou a přivedeme k varu.
  • řidáme 3/4 cukru, skořici, nastrouhané jablko, mátu a vaříme asi 5 minut.
  • Průběžně sbíráme vytvořenou pěnu.
  • Vytáhneme mátu a skořici. Můžeme trošku rozmixovat.
  • Zbylý cukr smícháme s pektogelem, kyselinou citrónovou a nasypeme do džemu, ještě chvilku povaříme a plníme do horkých sklenic. Já dala na 2 minuty do mikrovlnky.
  • Zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru.