Třešňová marmeláda se skořicí mátou a jablkem
18. 6. 2022Třešňová marmeláda se skořicí mátou a jablkem
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesIngredience
1kg vypeckovaných třešní
1 velké nebo 2 menší jablka
1kg cukru
1 litr vody
1 pektogel
1 lžíce kyseliny citrónové
Čerstvá máta
2 celé skořice
Postup
- Umyté, pokrájené a vypeckované třešně zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- řidáme 3/4 cukru, skořici, nastrouhané jablko, mátu a vaříme asi 5 minut.
- Průběžně sbíráme vytvořenou pěnu.
- Vytáhneme mátu a skořici. Můžeme trošku rozmixovat.
- Zbylý cukr smícháme s pektogelem, kyselinou citrónovou a nasypeme do džemu, ještě chvilku povaříme a plníme do horkých sklenic. Já dala na 2 minuty do mikrovlnky.
- Zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru.